Update kaarten voor R-LINK 2

 • Profiteer van de nieuwste updates

  Elk jaar verandert 15% van de wegen, profiteer dan ook van de nieuwste kaarten voor R-LINK 2 en ga met een gerust hart op reis.

  Nieuwste kaarten voor R-LINK 2: oktober 2018.

  Download de Toolbox

  Download de Toolbox

  De Toolbox is software van Renault waarmee u veilig de updates voor uw R-LINK 2 systeem kunt uitvoeren.

  Hoe voer ik mijn updates uit?

  Om de updates uit te voeren, moet u eerst de Toolbox downloaden en installeren (één keer is voldoende).

  1. Gegevens van uw auto ophalen

  Neem plaats in uw auto en houd een USB-stick bij de hand (minimaal 8G), start de motor en zet het scherm van uw R-LINK 2 aan.
  Steek de USB-stick in de USB-poort van uw auto (zorg ervoor dat er geen andere USB-sticks zijn aangesloten) en wacht 2 minuten.
  Ook als er niets op het scherm verschijnt, is de USB-stick bezig met het ophalen van de configuratiegegevens van uw systeem. Na 2 minuten kunt u de USB-stick verwijderen.

  2. Synchronisatie van de Toolbox

  Start de Toolbox op uw pc op en plaats de USB-stick met de configuratiegegevens. De Toolbox zal automatisch de gegevens van uw auto opzoeken en biedt u de updates aan die voor uw systeem beschikbaar zijn.
  Als er meerdere updates worden aangeboden (software van uw systeem en kaarten), dan adviseren wij om deze allemaal uit te voeren.
  Zijn er geen updates beschikbaar, dan is uw abonnement mogelijk verlopen. U kunt dit verlengen in de R-LINK Store.

  3. Updates downloaden op een USB-stick

  Download de updates vanaf uw pc op een USB-stick. NB: de downloadtijd kan variëren naargelang de snelheid van uw internetverbinding. Onderbreek het downloadproces niet. Is het downloaden gereed, verwijder uw USB-stick dan op de juiste wijze uit uw pc.

  4. Update van de auto

  Neem weer plaats in uw auto met de USB-stick, start de motor en zet het scherm van uw R-LINK 2 aan. Plaats de USB-stick met de updates in de USB-poort van uw auto. De update verschijnt op het scherm, klik op OK om deze uit te voeren.  Naargelang de grootte van de kaart kan dit enkele minuten duren.
  Zet de motor tijdens het updaten niet uit, verwijder de USB-stick niet en gebruik uw R-LINK 2 systeem niet. U kunt echter wel beginnen met rijden. De navigatie zal beschikbaar zijn als de update gereed is.
  Op het scherm zal een bevestiging verschijnen dat de installatie is voltooid. Wacht dit bericht af. U kunt vervolgens de nieuwe kaarten gebruiken.